Naar hoofdcontent

Bedrijven in het zonnetje gezet.

Bedrijven in het zonnetje gezet.

Voor veel mensen is het lastig om werk te vinden dat bij hen past. Dit geldt zeker ook voor leerlingen die het praktijkonderwijs verlaten. Wij als school doen onze uiterste best om de schoolverlaters naar een passende werkplek te begeleiden. Dit kunnen we natuurlijk niet zonder werkgevers die bereid zijn onze schoolverlaters een baan aan te bieden.
Gelukkig hebben we in onze regio veel bedrijven die sociaal ondernemen belangrijk vinden.
Zij zien in dat juist ook deze nieuwe werknemers, van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf of instelling.  
Wij gaan vanaf november 2020 regelmatig op onze website een bedrijf/instelling in het zonnetje zetten, voor wie maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat.

Grolleman Transport B.V. Wijhe

Chris verlaat in november het praktijkonderwijs. De laatste jaren op school heeft hij bij een aantal verschillende bedrijfstakken stage gelopen. Dit om te ontdekken welke werkzaamheden het best bij hem passen. Uiteindelijk kwam hij bij Grolleman Transport in Herxen terecht.
Grolleman is een moderne transportonderneming met ruim 90 medewerkers. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het vervoer van bouwmaterialen en in koel- en vriestransport.

Het is prachtig om te zien hoe zorgvuldig Chris door zijn collega’s wordt opgeleid om allerlei werkzaamheden in de werkplaats te verrichten. Als terrein-chef is hij tevens verantwoordelijk voor het onderhoud van het bedrijfsterrein en houdt hij zich bezig met het laden en lossen van de vrachtwagens.
Het mooie van Grolleman Transport is dat zij voor Chris nog voldoende doorgroeimogelijkheden zien en hem hierbij ook begeleiden en faciliteren. Chris wil uiteindelijk graag vrachtwagenchauffeur bij het bedrijf worden. Hij is daarom al druk bezig met het leren van de theorie voor het rijbewijs.

Chris heeft het enorm naar zijn zin bij dit bedrijf. We wensen de werkgever en de nieuwe werknemer veel succes samen toe.


Maan Special Products B.V.

Jarod was in de derde klas op zoek naar een stageadres dat goed paste bij zijn kwaliteiten.
Toen hij van een klasgenoot positieve verhalen over Maan Special Products hoorde, heeft hij samen met zijn stagedocent een oriënterend gesprek gehad bij dit bedrijf. Dit gesprek wakkerde zijn enthousiasme alleen nog maar meer aan en daarom besloot hij bij dit bedrijf stage te gaan lopen. Mede door de geweldige begeleiding van zijn collega’s, groeide Jarod deze periode enorm. Het leverde hem een prachtige eindbeoordeling op.
Twee jaar later schreef Jarod zich in voor onze entreeklas (mbo niv. 1). Hij hoefde niet lang na te denken waar hij zijn stage wilde gaan lopen. Maan ontving hem weer met open armen. Jarod kreeg de kans om op veel afdelingen werkzaamheden te verrichten. Hij toonde veel inzet en verdiende mede daardoor een prachtige eindbeoordeling voor deze stage. Er werd hem zelfs een contract aangeboden. In goed overleg is besloten dat Jarod 4 dagen per week bij het bedrijf komt werken en 1 dag naar school zal gaan. (BBL-traject Deltion, Zwolle)
Dit geweldige resultaat is natuurlijk voor het grootste deel aan de inzet van Jarod te danken, maar zeker ook aan de goede manier waarop Maan de stagiairs begeleidt. Eerst wordt ervoor gezorgd dat de stagiair zich prettig voelt bij het bedrijf en dan pas wordt er gekeken naar de inzet in het arbeidsproces. Deze investering heeft voor beide partijen alleen maar voordelen opgeleverd.
We hopen nog lang gebruik te kunnen maken van de stageplekken die Maan ons biedt.


Nijhof installatietechniek, Broekland

Roy heeft in zijn laatste jaar op het Carmel College Salland, de entreeklas van het praktijkonderwijs gevolgd. Voor zijn stage kon hij terecht bij Nijhof installatietechniek in Broekland. Al snel gaf hij te kennen dat hij het een fijn stagebedrijf vond, met fijne collega’s die hem goed begeleidden. De werkzaamheden die hij moest verrichten bevielen hem ook goed.
Het stagebedrijf was tevreden over het functioneren van Roy. Daarom bood eigenaresse Angelique Nijhof, Roy een traject aan bij de ‘Salland Tech Academy’. Dit is een intern opleidingsinstituut van de Nijhof groep dat opgezet is in samenwerking met Deltion.
Roy is één van de eerste deelnemers aan dit traject. Hij gaat 2 dagen in de week naar school en de overige dagen volgt hij een leerwerktraject bij Nijhof. Roy is heel tevreden over hoe het gaat en hij is blij dat hij zich nu kan verdiepen in de benodigde basiskennis.

Dit prachtige initiatief van Nijhof installatietechniek biedt onze (ex)leerlingen een prachtige kans op de arbeidsmarkt i.c.m. opleidingsmogelijkheden. Nijhof verdient mede door dit initiatief zeker om in het zonnetje gezet te worden.
Hopelijk vindt dit initiatief in andere bedrijfstakken navolging.


Nijland Cycling, Heeten

Dustin is in de eerste week van 2021 aan de slag gegaan bij het bedrijf Nijland Cycling in Heeten. Hij verricht vooral logistieke werkzaamheden en werkzaamheden in het magazijn. Hij heeft eerst bij dit bedrijf geruime tijd stage gelopen. Omdat Dustin graag bij Nijland Cycling wilde blijven werken en het bedrijf hem graag een baan wilde aanbieden, is de stageplek naadloos overgegaan in een werkplek.
Nijland Cycling is een onderneming die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van bakfietsen, fietsen voor de revalidatiebranche en unieke stadsfietsen, voor jong en oud.
Dit bedrijf verdient het zeker om eens goed in het zonnetje gezet te worden. De afgelopen jaren hebben al veel schoolverlaters van ons praktijkonderwijs, hier een werkplek gekregen. De werknemers worden hier bijzonder goed begeleid en krijgen veel mogelijkheden om door te groeien.
Zo worden ze gestimuleerd om opleidingen en cursussen te blijven volgen, om meer kennis en vaardigheden te verwerven. Daarbij helpt het bedrijf zo nodig bij het maken van de bijbehorende opdrachten. Dit alles gebeurt in een sfeer die zo goed is, dat veel werknemers lang verbonden blijven aan dit bedrijf.
Nijland Cycling is een echt topbedrijf dat zonder veel ophef, het maatschappelijk verantwoord ondernemen al heel lang in praktijk brengt.
We wensen Dustin en het bedrijf veel succes samen.


Timmerfabriek Mekenkamp, Raalte

Bas verliet in maart 2020 het praktijkonderwijs. Hij had al een jaar stage gelopen bij Timmerfabriek Mekenkamp in Raalte.  Bij dit bedrijf worden kozijnen, ramen, deuren en gevelelementen geproduceerd. Bas wilde, na het verlaten van de school, graag blijven werken bij dit bedrijf omdat de werkzaamheden goed bij hem pastten en hij goed begeleid werd door zijn collega’s.
Tijdens de eerste coronagolf verliet Bas de school. Veel bedrijven waren genoodzaakt de activiteiten op een lager pitje te zetten en tijdelijke contracten niet te verlengen. Ondanks deze onzekere situatie besloot de Wim Harbers (directeur), Bas toch een contract aan te bieden. Dit heeft hij vooral gedaan omdat hij vond dat Bas een contract echt verdiend had vanwege zijn enthousiaste en gemotiveerde werkhouding. Daarnaast heeft hij het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.
Al met al verdient dit bedrijf het om in het zonnetje gezet te worden.
Wij wensen Bas en timmerfabriek Mekenkamp samen een goede toekomst.

 

 

Wat staat er de komende tijd op de agenda

Herfstvakantie
18 t/m 22 oktober

Leerlingen onderbouw: huiswerkvrij

Vmbo 1-2: projectweek
1 t/m 5 november