Havo
Havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. De havo is bedoeld als vooropleiding voor allerlei vormen van hoger beroepsonderwijs (hbo). De havo heeft een opleidingsduur van vijf jaar.
vwo
Vvwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Dit is de vooropleiding voor een studie aan de universiteit. Het vwo telt zes leerjaren.
vwo+
Het vwo+ biedt extra uitdaging aan excellente leerlingen. Sommige vakken worden in minder tijd gedaan en je volgt geen Carmel Classes. Daardoor ontstaat ruimte voor andere vakken en leergebieden.
Heb jij een brede interesse en kun jij wel wat extra uitdaging gebruiken? Dan zit je op het vwo+ goed. Je leert wetenschappelijk onderzoek te doen en je volgt drie uitdagende richtingen: gymnasium, Technology Programme en International Cambridge Programme. Na de onderbouw kies jij met welke richting jij verder wilt richting je examen.
Bij gymnasium/klassieke vorming is er veel aandacht voor spannende verhalen over de Grieken en Romeinen. Je leert over geschiedenis, kunst, cultuur, filosofie en architectuur. Je leert ook een aantal algemene vaardigheden: je vergroot je tekstbegrip, je spreek-, taal- en schrijfvaardigheid, je algemene ontwikkeling, je kritisch denkvermogen en je probleemoplossend vermogen. Zaken waar je je hele leven wat aan hebt!
In het Technology Programme maak je kennis met verschillende vormen van technologie: van medische technologie en robotbouw tot architectuur en ruimtevaart. Je gaat in groepjes bezig met het ontdekken, ontwerpen en presenteren van allerlei technologische ontwikkelingen. Ook ga je met een zelfgebouwde en -geprogrammeerde robot strijden tegen andere scholen.
International Cambridge Programme: Internationaal je mannetje of vrouwtje staan. Vaardig genoeg zijn om over de grenzen te kunnen leren, studeren en werken. Deze kennis en vaardigheden leer je in het International Cambridge Programme. Cambridge certificaten zijn niet alleen internationaal erkend, de kennis van het Engels is ook heel nuttig als je later gaat studeren aan een universiteit in Nederland.
Naast deze drie richtingen volg je ook Oriëntatie op Wetenschappelijk Onderzoek. Onder begeleiding van een docent werk je in groepen zelfstandig aan een thema. Zo leer je onderwerpen op een wetenschappelijke wijze te benaderen. Het draait dus om wetenschappelijk denken, werken en onderzoeken.